Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 57067
Překlad: Přehled a demonstrace rovnic aplikovaných na modely účinnosti zachycování částic filtračními respirátory
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: cze
Ročník: 19
Číslo: 10-11
Rozsah (stránky): 615-628
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Rok vydání: 2022
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Review and demonstration of equations
Název: Review and demonstration of equations applied to models of filtering facepiece respirator particle capture efficiency
Další názvová informace:
Klíčové slovo: respirátory filtrační
filtry
účinnost
modely
Autor:
Anotace: Během probíhající pandemie covid-19 se výrazně zvýšilo používání filtračních obličejových respirátorů (filtering facepiece respirators, FFR) různých typů jak pracovníky, tak veřejností. Toto zvýšené používání rovněž podnítilo nárůst výzkumu vlastností FFRs.
Aspekt vývoje a optimalizace FFR zahrnuje používání matematických modelů, které předpovídají účinnost filtrů na základě různých charakteristik filtrů a zároveň zohledňují řadu sil zachycujících částice. Vyhodnocením současné literatury se nepodařilo najít publikaci, která by poskytovala komplexní hodnocení modelů vyvinutých pro předpověď účinnosti filtrů. Účelem tohoto přehledu proto bylo popsat modely vyvinuté tak, aby zahrnovaly síly spojené s difuzí, zachycováním, impakcí a elektrostatickou přitažlivostí, protože přispívají k účinnosti celého filtru. Přehled literatury byl doplněn obrázky vytvořenými s použitím mnoha diskutovaných modelů, aby bylo možné porovnat různé modely téže síly a také ilustrovat vliv elektrostatických sil na celkovou účinnost filtru.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: