Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Investigation of multi-level safety culture in the Indian construction industry
Další názvová informace: a multi-level employees’ perception-based approach
Překlad: Zkoumání víceúrovňové kultury bezpečnosti v indickém stavebnictví: přístup založený na víceúrovňovém vnímání zaměstnanců
Autor: Bhagwat, Kishor
Klíčové slovo: kultura bezpečnosti práce
stavebnictví
projekty stavební
řízení bezpečnosti práce
vnímání
Anotace: Nedostatečné dodržování bezpečnostních postupů je hlavní překážkou ve stavebnictví a jednoúrovňový zdroj vstupních údajů pro hodnocení kultury bezpečnosti je hlavním omezením literatury. Cílem této studie proto bylo zachytit víceúrovňové vnímání zaměstnanců (vrcholového managementu, středního managementu a pracovníků) pro posouzení víceúrovňové kultury bezpečnosti (úroveň organizace, úroveň projektu a úroveň pracovníků) ve stavebnictví. Tato studie považovala za zkoumanou oblast indické stavebnictví a jako výzkumné nástroje použila dotazníkové šetření a techniku rozhovoru. Celkem bylo shromážděno 184 odpovědí od zaměstnanců na více úrovních. Zjištění poukázala na nedostatečné dodržování bezpečnostních předpisů a významné rozdíly ve vnímání mezi různými úrovněmi zaměstnanců.
Dále byla provedena analýza hlavních příčin zjištěných rozdílů ve vnímání a byly diskutovány manažerské důsledky z hlediska implementace.
Jazyk dokumentu: cze
Název zdroje: International Journal of Occupational Safety and Ergonomics
Ročník: 28
Číslo: 4
Rozsah (stránky): 2052-2065
Rok vydání: 2022
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuInvestigation of multi level safety culture
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}