Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Foresight study on the circular economy and its effects on occupational safety and health
Další názvová informace: phase 2 – micro-scenarios
Překlad názvu: Prognostická studie o oběhovém hospodářství a jeho dopadech na bezpečnost a ochranu zdraví při práci: fáze 2 - mikroscénáře
Autor: European Agency for Safety and Health at Work
Klíčové slovo: hospodářství oběhové
bezpečnost a ochrana zdraví při práci
rizika nová
formy práce
prognózy
scénáře
Anotace: Tato zpráva představuje výsledky druhé fáze prognostické studie Evropské agentury pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) o oběhovém hospodářství (circular economy, CE) a jeho dopadech na bezpečnost a ochranu zdraví při práci (BOZP) do roku 2040. Fáze 2 se soustředí na šíření a přizpůsobení makroscénářů z fáze 1 prostřednictvím dialogu se zúčastněnými stranami a workshopů s cílem vytvořit čtyři soubory mikroscénářů. Tyto mikroscénáře se zaměřují na jednotlivé sektory a na perspektivy zúčastněných stran a zkoumají různé způsoby, jakými může střední Evropa ovlivnit práci a pracovní místa a jaké důsledky to může mít pro BOZP. Současně také ukazují, že potenciální cesty pro střední Evropu v EU a jejich dopady na pracovní podmínky a BOZP se mohou značně lišit. Zjištění projektu naznačují, že v současném období příležitostí nabízejí sladěná opatření klíčových aktérů nejlepší možnost, jak dosáhnout pozitivních výsledků v oblasti BOZP. Zlepšením vazeb mezi evropskými a vnitrostátními agenturami, organizacemi a dalšími aktéry, začleněním společných norem BOZP do širších politik EU v oblasti životního prostředí a neustálou aktualizací pokynů a vzdělávání v oblasti BOZP prostřednictvím včasné výměny informací a konzultací se zúčastněnými stranami je možný předvídavý přístup, který všem zúčastněným umožní vytvořit vyvážená pravidla a předpisy zaměřené na zlepšení bezpečnosti a ochrany zdraví pracovníků v celé EU. V zájmu další evropské soudržnosti je třeba věnovat zvláštní pozornost místním a regionálním zúčastněným stranám a řešením v oblasti kvalifikace přizpůsobeným jejich potřebám, protože tak by se nejlépe ochránili ti nejzranitelnější.
Vydání:
Místo vydání: Luxembourg
Nakladatel: Publications Office of the European Union
Rok vydání: 2023
Země vydání: Lucembursko
Jazyk dokumentu: eng
Název edice:
Číslo části:
Název části:
Označení svazku:
Počet stran: 122
Další údaje o rozsahu:
ISBN: 978-92-9402-016-1
Odkaz na dokument (URL): https://osha.europa.eu/en/publications/circular-economy-phase-2-micro-scenarios
Připojené soubory: Soubory ke knizeForesight Study on the CE 2
Soubory ke knizeForesight Study on the CE 2_summary
zobrazen soubor 1 z 2  Další Poslední
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}