???persistent.caption.title??? | ???persistent.caption.value??? |
---|---|
Datum publikování: | |
URL: |
https://vubp.cz/soubory/vyzkum/projekty/V01-S4/Priloha-13-Occupational-Health-and-Safety-of-Food-Industry-Employees-with-Emphasis-on-Specific-Diseases.pdf |
Připojené soubory: |
Priloha-13-Occupational-Health-and-Safety-of-Food-Industry-Employees-with-Emphasis-on-Specific-Diseases |
Název zdroje: | |
Ročník: |
|
Číslo projektu: |
V01-S4 |
Rozsah (stránky): |
nezadáno |
Rok vydání: |
2021 |
Název a podnázev v AJ: |
|
Druh výsledku: |
Jimp |
Podnázev: |
|
Název projektu: |
Výzkum ergonomických aspektů v kontextu moderních přístupů a změn na pracovištích pro prevenci muskuloskeletálních onemocnění |
Počet stran: |
10 |
Nakladatel: |
International Business Information Management Association (IBIMA) |
Typ projektu: |
Institucionální podpora MPSV |
Název projektu: |
Výzkum ergonomických aspektů v kontextu moderních přístupů a změn na pracovištích pro prevenci muskuloskeletálních onemocnění |
Název: |
Occupational health and safety of food industry employees with emphasis on specific diseases |
Další názvová informace: | |
Klíčové slovo: |
onemocnění muskuloskeletální bezpečnost a ochrana zdraví při práci rizika ergonomická hodnocení rizik zdroje lidské řízení podnikové průzkumy podniky potravinářství |
Autor: |
Malý, Stanislav Vavrečková, Kristýna Malme, Klára Kubás, Jozef Hollá, Katarína Makovická Osvaldová, Linda |
Anotace: |
Muskuloskeletální poruchy jsou v současné době velmi diskutovaným tématem a předmětem kampaně Evropské agentury pro BOZP (EU-OSHA), protože jejich závažnost stále častěji vede k pracovní neschopnosti a hospitalizaci. Již v mladších věkových skupinách představují pro zaměstnance i zaměstnavatele značné problémy. Článek se zaměřuje na bezpečnost a ochranu zdraví při práci s ohledem na názor zaměstnanců. Pomocí dotazníkové metody byly zjišťovány názory zaměstnanců na danou problematiku ve vybraných oblastech. Výsledky šetření byly porovnány a statisticky vyhodnoceny tak, aby bylo možné zjistit rozdíly v pocitech mužů a žen. Průzkum byl proveden v lednu 2021 v České republice na pracovištích v oblasti potravinářství a zúčastnilo se ho 294 zaměstnanců. Cílem článku je ukázat možnosti sledování a monitorování ergonomických rizikových faktorů včetně vypracování závěrečného průzkumu na některých firemních pracovištích potravinářského průmyslu. Dále poukázat na zdroje možných rizik spojených s výskytem skupiny onemocnění souvisejících s nervy, šlachami a podpůrnými strukturami a navrhnout aplikaci proaktivních a reaktivních ergonomických opatření k jejich eliminaci. |
Bezpečnostní úroveň: | |
Druh: |
nezadáno |
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|