Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
Occupational health and safety of food industry employees with emphasis on specific diseases |
Další názvová informace:
|
|
Překlad:
|
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci zaměstnanců v potravinářském průmyslu s důrazem na specifická onemocnění |
Autor:
|
Malý, Stanislav Vavrečková, Kristýna Malme, Klára Kubás, Jozef Hollá, Katarína Makovická Osvaldová, Linda |
Klíčové slovo:
|
onemocnění muskuloskeletální bezpečnost a ochrana zdraví při práci rizika ergonomická hodnocení rizik řízení podnikové podniky potravinářství průzkumy |
Anotace:
|
Muskuloskeletální poruchy jsou v současné době velmi diskutovaným tématem a předmětem kampaně Evropské agentury pro BOZP (EU-OSHA), protože jejich závažnost stále častěji vede k pracovní neschopnosti a hospitalizaci. Již v mladších věkových skupinách představují pro zaměstnance i zaměstnavatele značné problémy. Článek se zaměřuje na bezpečnost a ochranu zdraví při práci s ohledem na názor zaměstnanců. Pomocí dotazníkové metody byly zjišťovány názory zaměstnanců na danou problematiku ve vybraných oblastech. Výsledky šetření byly porovnány a statisticky vyhodnoceny tak, aby bylo možné zjistit rozdíly v pocitech mužů a žen. Průzkum byl proveden v lednu 2021 v České republice na pracovištích v oblasti potravinářství a zúčastnilo se ho 294 zaměstnanců. Cílem článku je ukázat možnosti sledování a monitorování ergonomických rizikových faktorů včetně vypracování závěrečného průzkumu na některých firemních pracovištích potravinářského průmyslu. Dále poukázat na zdroje možných rizik spojených s výskytem skupiny onemocnění souvisejících s nervy, šlachami a podpůrnými strukturami a navrhnout aplikaci proaktivních a reaktivních ergonomických opatření k jejich eliminaci. |
Jazyk dokumentu:
|
eng |
|
|
Publikováno na URL:
|
|
Připojené soubory:
|
Priloha-13-Occupational-Health-and-Safety-of-Food-Industry-Employees-with-Emphasis-on-Specific-Diseases |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}