Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Analýza a hodnocení současného praktického a právního stavu oblasti BOZP na staveništích v České republice s akcentem na výkon činnosti koordinátora BOZP na staveništi s komparací stavu před a po novele č. 88/2016 Sb. zákona č. 309/2006 Sb.
Podnázev: souhrnná výzkumná zpráva
Název a podnázev v AJ: Analysis and evaluation of the current practical and legal status of health and safety at construction sites in the Czech Republic with an emphasis on the performance of health and safety coordinator on construction sites with a comparison of the situation before and after the amendment No. 88/2016 Coll. Act No. 309/2006: summary research report
Autor: Havelka, Josef
Ranglová, Jana
Scheu, Lenka
Vaňásek, Jiří
Druh výsledku: Vsouhrn
Klíčové slovo: koordinátoři BOZP
staveniště
BOZP
legislativa
Anotace: Výzkumná zpráva je komplexní analytickou zprávou k problematice koordinátora BOZP na staveništi. Je zde shrnuta předmětná problematika jak z pohledu právního, tak z pohledu praktického, kdy jednou z částí je i návrh možných změn v platné legislativě. Úvod je věnován obecně problematice koordinátora BOZP na staveništi. Následují výsledky z realizovaných dotazníkových šetření, legislativní přehled a judikatura a srovnání s vybranými členskými státy Evropské unie. Závěr je věnován trestněprávní odpovědnosti koordinátora BOZP.
Název projektu: Analýza a hodnocení současného praktického a právního stavu oblasti BOZP na staveništích v České republice s akcentem na výkon činnosti koordinátora BOZP na staveništi s komparací stavu před a po novele č. 88/2016 Sb. zákona č. 309/2006 Sb.
Číslo projektu: V12-S4
Typ projektu: Institucionální podpora MPSV
Nakladatel: Výzkumný ústav bezpečnosti práce
Rok vydání: 2020
Počet stran: 129
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}