Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Právní úprava bezpečnosti a ochrany zdraví při práci ve zdravotnických a sociálních zařízeních s ohledem na dodržování hygieny (desinfekce apod.)
Podnázev: souhrnná výzkumná zpráva
Název a podnázev v AJ: Legal regulation of occupational safety and health protection in medical and social facilities with regard to compliance with hygiene (disinfection, etc.): summary research report
Autor: Havelka, Josef
Ranglová, Jana
Scheu, Lenka
Vaňásek, Jiří
Druh výsledku: Vsouhrn
Klíčové slovo: bezpečnost a ochrana zdraví při práci
hygiena
zařízení zdravotnická
zařízení sociální
nemoci přenosné
nemoci infekční
prostředky ochranné
OOPP
Anotace: Cílem této výzkumné zprávy je charakterizovat, co jsou to nozokomiální infekce, a dále také poukázat na význam správného mytí a dezinfekce rukou při prevenci této infekce. Vedle definice nozokomiální infekce je uvedena její taxonomie a různá kritéria (zdroje nákazy, výskyt nákazy, typy zdrojů, způsob přenosu, klinické projevy). Dále se zpráva věnuje prevenci nozokomiálních infekcí a zabezpečení hygienické čistoty rukou. Druhá část se pak věnuje právní úpravě (právní předpisy, doba po pandemii COVID-19).
Název projektu: Právní úprava bezpečnosti a ochrany zdraví při práci ve zdravotnických a sociálních zařízeních s ohledem na dodržování hygieny (desinfekce apod.)
Číslo projektu: V09-S4
Typ projektu: Institucionální podpora MPSV
Nakladatel: Výzkumný ústav bezpečnosti práce
Rok vydání: 2020
Počet stran: 21
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}