Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Informace o projektu zaměřeném na prevenci závažných havárií v oblasti výbušnin, střeliva, munice a pyrotechnických výrobků
Další názvová informace:
Překlad:
Autor: Pražáková, Martina
Dosoudil, Tomáš
Mikošková, Veronika
Sluka, Vilém
Vachudová, Linda
Vandlíčková, Miroslava
Zvaková, Zuzana
Klíčové slovo: prevence závažných havárií
legislativa
výbušniny
střelivo
pyrotechnika
projekty
VÚBP
Anotace: Příspěvek poskytuje informace o cílech, způsobu řešení a připravovaných výstupech dvouletého projektu zaměřeného na specifikaci požadavků zákona o prevenci závažných havárií v oblasti výroby a skladování výbušnin, střeliva, munice a pyrotechnických výrobků, kterým se aktuálně zabývá Odborné pracoviště pro prevenci závažných havárií (OPPZH) ve Výzkumném ústavu bezpečnosti práce, v. v. i. (VÚBP, v. v. i.). Dosavadní praxe OPPZH ukázala, že je potřebné se na tuto oblast zaměřit a na existující metodické materiály k tvorbě bezpečnostních dokumentací navázat úzce zaměřenými materiály, které pro tuto specifickou oblast detailněji nastaví postupy plnění zákonných požadavků provozovatelů objektů v působnosti zákona o prevenci závažných havárií. Přístup k předmětné problematice v České republice bude v rámci projektu zároveň porovnán se slovenským přístupem i dalšími vybranými zeměmi.
Jazyk dokumentu: cze
Publikováno na URL: http://www.odpadoveforum.cz/TVIP2021/prispevky/204.pdf
Připojené soubory: Soubory k článkuInformace o projektu_PZH
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}