Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Risk assessment for an acetone storage tank in a chemical plant in Istanbul, Turkey
Další názvová informace: simulation of dangerous scenarios
Překlad: Posouzení rizik pro skladovací nádrž na aceton v chemickém závodě v Istanbulu v Turecku: simulace nebezpečných scénářů
Autor: Iskender, Hikmet
Klíčové slovo: aceton
chemikálie hořlavé
modelování
rizika
software
výbuchy
Anotace: Aceton je jedním z nejčastěji používaných materiálů v průmyslu, především jako silné rozpouštědlo v drogistickém průmyslu, při výrobě plastů, vláken, barev a v dalších odvětvích. Aceton je bezbarvá kapalina, která se snadno odpařuje a je také nebezpečnou chemickou látkou s následky expozice. Únik acetonu ze skladovací nádrže představuje potenciální nebezpečí pro pracovníky, zařízení i životní prostředí. Aby se snížil dopad par acetonu, kaluží a úniku, mají průmyslové závody plán zmírňování rizik založený na snižování rizik acetonu. Cílem tohoto článku je získat rozložení rizika pro náhodný únik acetonu ze skladovací nádrže modelováním pomocí softwaru Areal Location of Hazardous Atmosphere. Rozložení rizika bylo definováno ve třech zónách ohrožení (červená, žlutá, oranžová). Tento článek demonstruje důležité modelování pro prevenci rizik havárií spojených s acetonem v průmyslovém podniku.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Process Safety Progress
Ročník: 40
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 234-239
Rok vydání: 2021
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuRisk assessment for an acetone
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}