Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Risk-based explosion hazard analysis and building upgrades in industrial facilities to prevent blast failures
Další názvová informace:
Překlad: Analýza rizika nebezpečí výbuchu a modernizace budov v průmyslových zařízeních s cílem zabránit selhání při výbuchu
Autor: Sayin, Baris
Klíčové slovo: budovy
hodnocení rizik
konstrukce
metody
objekty průmyslové
ochrana protivýbuchová
výbuchy
Anotace: Nepředvídatelné události, jako je například výbuch, představují velkou většinu potenciálních i skutečných smrtelných úrazů v průmyslových zařízeních. Aby se předešlo ztrátám na lidských životech a zraněním a aby bylo možné bezpečně navrhnout nebo posoudit riziko výbuchu průmyslové budovy, měla by být rizika těchto havarijních zatížení kvantifikována jak z hlediska pravděpodobnosti/frekvence, tak z hlediska následků. V článku je navržen kombinovaný přístup založený na riziku pro posouzení všech havarijních zatížení. Studie zahrnuje nově vyvinutou metodu založenou na rizicích, kterou lze použít pro analýzu budov v průmyslových objektech. V rámci tohoto rozsahu je v článku uvedeno hodnocení nebezpečí výbuchu v průmyslových objektech. Studie se rovněž zaměřuje na řadu zásadních fází analýzy a návrhu, včetně modelování výbuchu, screeningové analýzy budov, podrobné analýzy konstrukcí, koncepčního návrhu modernizace konstrukcí a konečného návrhu modernizace. Nakonec jsou uvedeny také techniky modernizace budov v průmyslových zařízeních, které minimalizují jednotlivá rizika spojená s výbuchem.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Process Safety Progress
Ročník: 41
Číslo: 1
Rozsah (stránky): s. 14-24
Rok vydání: 2022
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuRisk-based explosion hazard analysis
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}