Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Best practices of highly infectious decedent management
Další názvová informace: consensus recommendations from an international expert workshop
Překlad: Osvědčené postupy při ošetřování vysoce infekčních zemřelých: konsenzuální doporučení z mezinárodního odborného semináře
Autor: Le, Aurora B.
Klíčové slovo: doporučení
nakládání
nemoci infekční
ostatky lidské
péče o zemřelé
postupy
prevence rizik
přeprava
zemřelí
Anotace: S rostoucím počtem případů vysoce infekčních onemocnění, epidemií a pandemií v naší společnosti (např. virové onemocnění Ebola, horečka Lassa, koronavirová onemocnění) je potřeba konsenzu a osvědčených postupů v oblasti péče o vysoce infekční zemřelé kritická. V lednu 2020 se sešel workshop odborníků na danou problematiku z celého světa, aby diskutovali o převozu vysoce infekčních živých pacientů a osvědčených postupech pro nakládání s vysoce infekčními zemřelými. Tento komentář se zaměřuje na část workshopu věnovanou nakládání s vysoce infekčním zemřelých. Absence pokynů nebo nejednotné pokyny týkající se nakládání s vysoce infekčními zemřelými mohou zvýšit rizika pro bezpečnost práce a zdraví pracovníků v sektoru péče o zemřelé. K řešení tohoto problému předkládá autorský kolektiv tato konsenzuální doporučení týkající se osvědčených postupů v oblasti nakládání s vysoce infekčními zemřelými, včetně diskuse o tom, co se považuje za vysoce infekčního zemřelého, o škálovatelnosti a skladování pro případy neštěstí, o integraci klíčových zúčastněných stran, o kontrole infekcí a úvahách o zařízeních, o přepravě, péči a pitvě, o psychologických, etických a kulturních úvahách a o perspektivách péče o zemřelé v různých zemích. Tato konsenzuální doporučení nemají být vyčerpávající, ale spíše se snaží zdůraznit tuto přehlíženou oblast a sloužit jako výchozí bod pro tolik potřebnou odbornou diskusi.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 29
Číslo: 3
Rozsah (stránky): s. 129-138
Rok vydání: 2022
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuBest practices of highly
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}