Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Improved safety checklist analysis approach using intelligent video surveillance in the construction industry
Další názvová informace: a case study
Překlad: Zlepšený přístup k analýze bezpečnostních kontrolních seznamů s využitím inteligentního kamerového systému ve stavebnictví: případová studie
Autor: Guo, Shengyu
Klíčové slovo: bezpečnost práce
BOZP
hodnocení rizik
checklisty
seznamy kontrolní
stavebnictví
staveniště
systémy kamerové
Anotace: Stavebnictví je velmi rizikové a analýza bezpečnostních kontrolních seznamů je široce používaným opatřením k hodnocení rizik a zajištění bezpečnosti. K překonání určitých omezení navrhuje tento článek vylepšený přístup analýzy bezpečnostních kontrolních seznamů s využitím inteligentního videodohledu, který nahrazuje kontrolu na místě. Pro ilustraci postupu je použita případová studie výstavby tunelu metra. V první řadě je připraven kontrolní seznam. Za druhé, položky kontroly jsou korelovány s oblastmi výstavby a inteligentní kamery jsou umístěny tak, aby pokrývaly hlavní oblasti staveniště a zaručily, že všechny položky mohou být zkontrolovány. Problémy s kontrolními položkami jsou tak automaticky identifikovány a zaznamenány. Zatřetí, kontrolní položky jsou označeny pomocí dálkového bodovacího mechanismu pro hodnocení bezpečnosti. Nakonec je účinnost zdokonaleného přístupu testována srovnávací analýzou mezi třemi skupinami. Výsledky aplikace naznačují proveditelnost zdokonaleného přístupu pro hodnocení výkonnosti řízení bezpečnosti na staveništích.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: International Journal of Occupational Safety and Ergonomics
Ročník: 27
Číslo: 4
Rozsah (stránky): s. 1064-1075
Rok vydání: 2021
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuImproved safety checklist analysis approach
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}