Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Sicher abgedeckt
Další názvová informace: der Einsatz hochwertiger Abdeckvliese schützt nicht nur Oberflächen, sondern auch die eigene Arbeitskraft
Překlad: Bezpečně zakryté: použití vysoce kvalitního krycího rouna chrání nejen povrchy, ale i vaši pracovní sílu
Autor: Brunner, Johanna
Klíčové slovo: bezpečnost
materiály
podlahy
povrchy
Anotace: Autorka se v úvodu zmiňuje, že v současnosti v období koronavirové pandemie je zakrytí úst a nosu považováno za samozřejmost z důvodu snížení rizika infekce a ochraně vlastního zdraví a zdraví ostatních. Existuje však také ochrana před dalšími, často podceňovanými nebezpečími. Jedná se například o zdánlivě triviální pokrytí podlah a povrchů na ochranu před kontaminací. Při správném použití dočasná podlahová krytina významně přispívá k bezpečné práci na staveništi. Krycí materiály chrání podlahy a povrchy před mechanickým poškozením během fáze výstavby nebo renovace. Rovněž zabraňují kontaminaci prachem a tekutinami. Kromě ochrany povrchu zajišťuje vysoce kvalitní krycí materiál také vysokou úroveň bezpečnosti práce. Řemeslníci se často potýkají s otázkou, který ochranný materiál je nejvhodnější pro konkrétní objekt. Informace by mohli získat z tohoto článku. Autorka popisuje, jak správně vybrat krycí rouno (klasický krycí fleece, difuzně otevřený krycí fleece, samolepicí krycí rouno, speciální výrobky). Zdůrazňuje i důležitost certifikované bezpečnosti výrobků. U certifikovaných produktů totiž lze peníze ušetřit také prostřednictvím takzvaného bonusu za bezpečnost a ochranu zdraví při práci. S cílem podpořit bezpečnou manipulaci s krycími materiály a současně potlačit riziko úrazu spodním krycím rounem propaguje BG BAU od ledna 2018 dočasné krytiny s bonusem za bezpečnost a ochranu zdraví při práci, které podléhají testu DGUV.
Jazyk dokumentu: ger
Název zdroje: BauPortal
Ročník: 133
Číslo: 1
Rozsah (stránky): s. 24-26
Rok vydání: 2021
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuSicher abgedeckt
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}