Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Resilienz
Další názvová informace: eine wichtige Ressource für Erwerbstätige und Unternehmen in Zeiten globalen Wandels und Ungewissheit
Překlad: Odolnost: důležitý zdroj pro zaměstnance a podniky v době globálních změn a nejistot
Autor: Kunzelmann, Arian
Klíčové slovo: faktory psychologické
krize
odolnost
požadavky pracovní
praxe
výzkumy
zaměstnanci
zaměstnavatelé
Anotace: Odolnost není důležitá jen pro zaměstnance, i pro podniky je důležitým zdrojem pro úspěšné zvládnutí každodenních pracovních požadavků a zvláště náročných krizí. Ačkoli výzkum tohoto konstruktu zaznamenal v posledních dvou desetiletích výrazný rozmach, stále existují otázky, které je třeba vyjasnit nejen pro vědecký výzkum, ale i pro provozní praxi. Systematická integrace teorií a výzkumných perspektiv do jednotného rámcového modelu psychologické odolnosti se jeví jako obzvláště relevantní a nezbytná. Existují také první nástroje pro záznam odolnosti, které lze použít ke spolehlivému a platnému vyhodnocení tréninkových opatření. Kromě rozmanitých, individuálně orientovaných intervenčních přístupů lze také zvážit podporu odolnosti kontextuálními faktory Prediktory odolnosti zaměstnanců nelze ignorovat. Manažeři a opatření v oblasti organizačního designu by vždy měli hrát zvláštní roli v cílené podpoře odolnosti zaměstnanců a tato podpora by měla být zohledněna v integrujícím přístupu.
Jazyk dokumentu: ger
Název zdroje: Die BG
Ročník: 173
Číslo: 1
Rozsah (stránky): s. 18-23
Rok vydání: 2021
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuResilienz
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}