Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
COVID-19 and mental health of food retail, food service, and hospitality workers |
Další názvová informace:
|
|
Překlad:
|
COVID-19 a duševní zdraví pracovníků maloobchodu s potravinami, ve stravovacích službách a v pohostinství |
Autor:
|
Rosemberg, Marie-Anne S. |
Klíčové slovo:
|
dopady maloobchod pandemie pohostinství potraviny pracovníci stravování stres psychický zdraví duševní |
Anotace:
|
Pandemie koronaviru si vybrala daň na životech jednotlivců na celém světě. Kromě přímého účinku (např. nakažení virem) tato pandemie negativně ovlivnila mnoho průmyslových odvětví, zejména maloobchod s potravinami, stravovací služby a pohostinství. Prostřednictvím této kvalitativní studie zkoumali autoři pohledy pracovníků na dopad pandemie covid-19 na jejich duševní zdraví a na zvládání stresu v této situaci, včetně screeningu posttraumatické stresové poruchy (PTSD) a užívání alkoholu. Bylo provedeno 27 individuálních rozhovorů, které byly zaznamenány, přepsány a analyzovány pomocí kvalitativní obsahové analýzy. Objevila se čtyři klíčová témata: infikování sebe a ostatních, nejistota z neznámého, izolace a požadavky na práci a zákazníky. Na základě zjištění této studie jsou kriticky nutné programy na podporu pozitivního chování při zvládání stresu u těchto ohrožených pracovníků. Jsou diskutována doporučení pro zaměstnavatele, profesionály v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a zúčastněné strany v oblasti politiky pro další podporu těchto pracovníků v odvětví gastronomických a potravinářských služeb. |
Jazyk dokumentu:
|
eng |
|
|
Publikováno na URL:
|
|
Připojené soubory:
|
COVID 19 and mental health |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}