Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 27809
Překlad: COVID-19 a duševní zdraví pracovníků maloobchodu s potravinami, ve stravovacích službách a v pohostinství
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: eng
Ročník: 18
Číslo: 4-5
Rozsah (stránky): s. 169-179
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Rok vydání: 2021
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: COVID 19 and mental health
Název: COVID-19 and mental health of food retail, food service, and hospitality workers
Další názvová informace:
Klíčové slovo: dopady
maloobchod
pandemie
pohostinství
potraviny
pracovníci
stravování
stres psychický
zdraví duševní
Autor: Rosemberg, Marie-Anne S.
Anotace: Pandemie koronaviru si vybrala daň na životech jednotlivců na celém světě. Kromě přímého účinku (např. nakažení virem) tato pandemie negativně ovlivnila mnoho průmyslových odvětví, zejména maloobchod s potravinami, stravovací služby a pohostinství. Prostřednictvím této kvalitativní studie zkoumali autoři pohledy pracovníků na dopad pandemie covid-19 na jejich duševní zdraví a na zvládání stresu v této situaci, včetně screeningu posttraumatické stresové poruchy (PTSD) a užívání alkoholu. Bylo provedeno 27 individuálních rozhovorů, které byly zaznamenány, přepsány a analyzovány pomocí kvalitativní obsahové analýzy. Objevila se čtyři klíčová témata: infikování sebe a ostatních, nejistota z neznámého, izolace a požadavky na práci a zákazníky. Na základě zjištění této studie jsou kriticky nutné programy na podporu pozitivního chování při zvládání stresu u těchto ohrožených pracovníků. Jsou diskutována doporučení pro zaměstnavatele, profesionály v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a zúčastněné strany v oblasti politiky pro další podporu těchto pracovníků v odvětví gastronomických a potravinářských služeb.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: