Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Une recette complexe pour des identités multiples
Další názvová informace:
Překlad: Jeden recept pro více různorodých činností
Autor: Brasseur, Grégory
Klíčové slovo: expozice profesionální
opatření bezpečnostní
opatření preventivní
potravinářství
průmysl potravinářský
rizika pracovní
Anotace: Článek se zabývá potravinářstvím, které je z hlediska pracovních podmínek velmi rizikovým/nebezpečným odvětvím. Pracovní vytížení zaměstnanců je enormní. Začínají pracovat brzy, končí pozdě, pracují o víkendech, mají málo volna. Každá profese má svá omezení, např. řezník je vystaven riziku při přenášení břemen, rizikům spojeným s krájením masa, pekaři mohou trpět alergiemi, další jsou vystaveni chladu, vlhkosti, práci s ledem apod. V potravinářských podnicích, zejména pak ve velmi malých podnicích, zaměstnanci pracují mnoho hodin, jsou vystaveni řadě pracovních rizik, což zavazuje profesní sdružení k implementaci nástrojů a preventivních opatření přizpůsobených specifikům každého jednotlivce.
Jazyk dokumentu: fre
Název zdroje: Travail et Sécurité
Ročník:
Číslo: 819
Rozsah (stránky): nezadáno
Rok vydání: 2020
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuLe mensuel de la prévention des risques professionnels — Une recette complexe pour des identités multiples
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}