Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 27350
Překlad: Jeden recept pro více různorodých činností
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: fre
Ročník:
Číslo: 819
Rozsah (stránky): nezadáno
Název zdroje: Travail et Sécurité
Rok vydání: 2020
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Le mensuel de la prévention des risques professionnels — Une recette complexe pour des identités multiples
Název: Une recette complexe pour des identités multiples
Další názvová informace:
Klíčové slovo: expozice profesionální
opatření bezpečnostní
opatření preventivní
potravinářství
průmysl potravinářský
rizika pracovní
Autor: Brasseur, Grégory
Anotace: Článek se zabývá potravinářstvím, které je z hlediska pracovních podmínek velmi rizikovým/nebezpečným odvětvím. Pracovní vytížení zaměstnanců je enormní. Začínají pracovat brzy, končí pozdě, pracují o víkendech, mají málo volna. Každá profese má svá omezení, např. řezník je vystaven riziku při přenášení břemen, rizikům spojeným s krájením masa, pekaři mohou trpět alergiemi, další jsou vystaveni chladu, vlhkosti, práci s ledem apod. V potravinářských podnicích, zejména pak ve velmi malých podnicích, zaměstnanci pracují mnoho hodin, jsou vystaveni řadě pracovních rizik, což zavazuje profesní sdružení k implementaci nástrojů a preventivních opatření přizpůsobených specifikům každého jednotlivce.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: