Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Bezpečnost práce ve stavebnictví
Další názvová informace: určeno především pro zadavatele staveb, zhotovitele na stavbách a odborně způsobilé osoby k zajišťování úkolů v prevenci rizik a k činnostem koordinátora BOZP na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb. a dalších právních předpisů
Překlad názvu:
Autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Klíčové slovo: stavebnictví
BOZP
bezpečnost práce
staveniště
stavby
koordinátoři BOZP
plány bezpečnosti práce
Anotace: Cenným přínosem této publikace je, že oproti jiným publikacím, které byly doposud na toto téma vydány, je zpracována z pohledu inspektora jednoho z oblastních inspektorátů práce v České republice, který téměř 30 let působí v oblasti stavebnictví a má za sebou dozorování řady staveb.  Nedílnou součástí této publikace jsou upozornění na vazby národního práva na právní předpisy Evropské unie (tzv. právo evropských společenství), včetně určitých nezbytných odlišností vyplývajících ze systému našeho právního systému a práva v okolních státech, které patří do „rodiny“ 27 členských států sdružených v Evropské unii. Publikace si klade současně za cíl seznámit nejen odbornou, ale i laickou veřejnost se současnou národní právní úpravou bezpečnosti práce na staveništích, zejména se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, se zákonem č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů a s jejich prováděcími předpisy a upozornit na možná rizika aplikace těchto právních předpisů do praxe, která vytváří právní podmínky k zajišťování bezpečné a zdraví neohrožující práce na staveništích. Publikace je členěna do jednotlivých věcných okruhů, a to proto, aby se jednotliví účastníci procesu přípravy a realizace staveb pod příslušnou kapitolou publikace dozvěděli maximum informací, týkajících se jejich činnosti, které je zajímají nejvíce, a to bez potřeby jejich dlouhého hledání v celém jejím textu.
Vydání: 1. vyd.
Místo vydání: Praha
Nakladatel: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Rok vydání: 2014
Země vydání: Česká republika
Jazyk dokumentu: cze
Název edice:
Číslo části:
Název části:
Označení svazku:
Počet stran: 150 s.
Další údaje o rozsahu:
ISBN: 978-80-7421-085-3
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory: Soubory ke knizeBOZP_ve_stavebnictvi_MPSV
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}