Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Normgerechtes Arbeiten inklusive Begutachtungen nach der DIN ISO 45001 aufbauend auf dem AMS-BAU-Standard
Další názvová informace:
Překlad: Práce v souladu s normami, včetně posouzení v souladu s německou normou DIN ISO 45001 založeném na základě normy AMS-BAU
Autor: Purmann, Robert
Klíčové slovo: bezpečnost práce
BOZP
hodnocení
Německo
normy
řízení bezpečnosti práce
Anotace: Od března 2018 existuje celosvětový standard pro řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci: DIN ISO 45001. Mezitím tato norma nahradila britskou normu BS OHSAS 18001 jako předchozí globální normu. Firmy si mohou např. nechat implementaci DIN ISO 45001 potvrdit stranou mimo organizaci. Od loňského roku nabízí společnost BG BAU také test založený na normě AMS-BAU k potvrzení příslušného prohlášení. Autor rozebírá, jaké jsou výhody normy DIN ISO 45001 a jaké jsou výhody hodnocení prováděné společností BG BAU. Hodnocení podle DIN ISO 45001 provedené BG BAU je nejen rovnocenné s certifikáty jiných posuzovacích nebo certifikačních orgánů, ale také zdarma pro členské společnosti BG BAU, jako je hodnocení "AMS BAU". V AMS BAU je poradenství také bezplatné a úspěšné přehodnocení je finančně odměněno bonusem za bezpečnost práce. Kromě zákonných úrazových pojišťoven, ke kterým BG BAU patří, jurisdikce také zastávají názor, že společnost, která prokazatelně provozuje řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, splňuje zákonné požadavky na vhodnou organizaci (oddíl 4 německého zákona o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci).
Jazyk dokumentu: ger
Název zdroje: BauPortal
Ročník: 132
Číslo: 2
Rozsah (stránky): s. 32-33
Rok vydání: 2020
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuNormgerechtes
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}