Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Incident investigation work-aid tool for process safety management compliance in process industries
Další názvová informace:
Překlad: Nástroj pro pomoc při vyšetřování incidentů pro zajištění souladu s řízením bezpečnosti procesů v procesních průmyslových odvětvích
Autor: Abdul Majid
Noor Diana
Klíčové slovo: bezpečnost procesní
management bezpečnosti práce
nehody pracovní
skoronehody
události mimořádné
úrazy pracovní
vyšetřování
Anotace: Vyšetřování incidentů prováděná v průmyslových odvětvích se liší v závislosti na zásadách společnosti a požadavcích orgánů. Jeden ze souvisejících předpisů, jak to vyžadují úřady, je založena na prvcích vyšetřování incidentů dle normy řízení bezpečnosti procesu (PSM), 29 CFR 1910.119 (m). Tato norma stanoví požadavky na identifikaci katastrofické události, nastavení týmu pro vyšetřování incidentů, spisy zpráv, následná opatření k zavedeným doporučením, komunikaci výsledků zjištění incidentů s příslušnými zaměstnanci a vedení záznamů o zprávách. Mnoho společností zavádí, že vyšetřování incidentů založená na 29 CFR 1910.119 (m) pravděpodobně vede k nedodržování předpisů kvůli nesprávnému výkladu požadavků. Tento článek představuje strukturovanou a snadnou techniku pro provádění a implementaci vyšetřování incidentů, které jsou v souladu se managementem bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OSHA) PSM 29 CFR 1910.119 (m). Rámec a nástroj pracovní pomoci pro vyšetřování incidentů byly vyvinuty a validovány s předchozím vyšetřováním incidentů katastrofické nehody jako případové studie. Vyvinutý nástroj by mohl být přínosem pro zpracovatelský průmysl pro systematické sledování a řízení činností při vyšetřování nehod.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Process Safety Progress
Ročník: 39
Číslo: S1
Rozsah (stránky): 11 s.
Rok vydání: 2020
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuincident investigation
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}