Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Stakeholder outreach on process safety for process industry using risk based approaches
Další názvová informace:
Překlad: Zainteresování zúčastněných stran v oblasti procesní bezpečnosti pro procesní průmysl pomocí přístupů založených na riziku
Autor: Jayaraman, Siti Nur Balqis Fauzi Rahman
Klíčové slovo: analýzy rizik
bezpečnost procesní
rizika
řízení bezpečnosti
řízení krizové
Anotace: V posledních desetiletích si průmysl a akademická sféra uvědomily, že jádro účinného řízení bezpečnosti procesů (PSM) úzce souvisí s dobrou kulturou bezpečnosti procesů. Velké havárie v zpracovatelském průmyslu se vyskytují s nízkou frekvencí, ale důsledky pro lidi, životní prostředí a škody na majetku jsou katastrofální. Předchozí nehody v zpracovatelském průmyslu zaznamenaly mnoho úmrtí a úrazů personálu, škod na zařízení a dopady na veřejnosti. Proto bylo zavedeno mnoho předpisů a osvědčených postupů, aby se zabránilo vzniku závažných havárií a aby se zmírnily jejich následky. Pokyny pro bezpečnost procesů založené na riziku (RBPS) jsou jedním z osvědčených postupů pro správu PSM pomocí přístupů založených na riziku. Tento článek představuje strukturovanou techniku pro oslovení zúčastněných stran pomocí přístupů RBPS a model pracovní pomoci, který usnadňuje jeho implementaci v procesním průmyslu. Technika a model pracovní pomoci jsou prospěšné pro pomoc organizaci, která řídí zúčastněné strany, vzdělává veřejnost v oblasti řízení rizik a podporuje význam začlenění kultury bezpečnosti do jejich života.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Process Safety Progress
Ročník: 39
Číslo: S1
Rozsah (stránky): 8 s.
Rok vydání: 2020
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkustakeholder outreach
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}