???persistent.caption.title??? |
???persistent.caption.value??? |
|
Clavius tčíslo: |
26514
|
Překlad: |
|
Rozšířená anotace: |
|
Jazyk dokumentu: |
cze
|
Ročník: |
69
|
Číslo: |
10
|
Rozsah (stránky): |
s. 26-32
|
Název zdroje: |
Bezpečnost a hygiena práce
|
Rok vydání: |
2019
|
Publikovat na bozp-info: |
|
Forma publikování: |
|
Perex: |
|
Datum publikování: |
|
Publikováno na URL: |
|
Připojené soubory: |
Skladba vyzivy pro zachovani zdravi a vykonnosti pracujiciho cloveka
|
Název: |
Skladba výživy pro zachování zdraví a výkonnosti pracujícího člověka
|
Další názvová informace: |
|
Klíčové slovo: |
strava zdravá
výkonnost
výživa
|
Autor: |
Král, Miroslav
|
Anotace: |
Článek se zabývá problematikou zdravé výživy dospělých osob. Popisuje jednotlivé složky výživy, charakterizuje jejich význam a funkci na lidský organismus, uvádí výživová doporučení, diferencuje a vymezuje skladbu potravin pro různé pracovní profese a zmiňuje zdravotní rizika způsobená nevhodně zvolenou stravou, která postihují většinu dospělé populace v České republice.
|
Bezpečnostní úroveň: |
|
Druh: |
nezadáno
|
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|