Článek

???persistent.caption.title??? ???persistent.caption.value???
Clavius tčíslo: 26514
Překlad:
Rozšířená anotace:
Jazyk dokumentu: cze
Ročník: 69
Číslo: 10
Rozsah (stránky): s. 26-32
Název zdroje: Bezpečnost a hygiena práce
Rok vydání: 2019
Publikovat na bozp-info:
Forma publikování:
Perex:
Datum publikování:
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Skladba vyzivy pro zachovani zdravi a vykonnosti pracujiciho cloveka
Název: Skladba výživy pro zachování zdraví a výkonnosti pracujícího člověka
Další názvová informace:
Klíčové slovo: strava zdravá
výkonnost
výživa
Autor: Král, Miroslav
Anotace: Článek se zabývá problematikou zdravé výživy dospělých osob. Popisuje jednotlivé složky výživy, charakterizuje jejich význam a funkci na lidský organismus, uvádí výživová doporučení, diferencuje a vymezuje skladbu potravin pro různé pracovní profese a zmiňuje zdravotní rizika způsobená nevhodně zvolenou stravou, která postihují většinu dospělé populace v České republice.
Bezpečnostní úroveň:
Druh: nezadáno
Odkaz na dokument (URL):
Původní znění: