Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Getting it right for projects in early design phase
Další názvová informace: advanced techniques to ensure accurate explosion assessments
Překlad: Správná realizace projektů v rané fázi návrhu: pokročilé techniky pro zajištění přesného vyhodnocení možnosti výbuchu
Autor: Botwinick, Drew
Klíčové slovo: design
exploze
hodnocení rizik
modely
návrhy
predikce
projektování
průmysl petrochemický
stavby
výbuchy
Anotace: Velká exploze parních mraků následovaná požárem je jednou z nejnebezpečnějších a nejvýraznějších událostí, které se v petrochemických zařízeních vyskytují. Vzhledem k tomu, že se velikost a složitost zvětšují, projektové návrhy musí brát v úvahu potenciální nepříznivé účinky spojené s explozemi parních mraků ve velkých oblastech. Navrhování spolehlivých vrchních konstrukcí tak, bylo možné se vyhnout nepřijatelné eskalaci událostí a poškození zařízení kritických z hlediska bezpečnosti, je nezbytnou součástí cesty k bezpečnějším návrhům. Jedním z hlavních faktorů zabraňujících inherentně bezpečnějším konstrukcím je nedostatek podrobných geometrických informací v rané fázi návrhu. Když nejsou malé komponenty součástí přetížení, jsou integrovány do modelu analýzy tlaku ve výbušném prostředí. Tento článek porovnává podrobné modely počítačového návrhu (CAD), které byly získány jak pro počáteční konstrukční fázi, tak i pro podrobný projektový návrh, a demonstruje hrubé předpovědi náhodných explozivních zatížení modelů s počáteční fází návrhu ve srovnání se stavbou.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Process Safety Progress
Ročník: 38
Číslo: 2
Rozsah (stránky): 12 s.
Rok vydání: 2019
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkugetting it right for projects
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}