Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: A research framework for the development and implementation of interventions preventing work-related musculoskeletal disorders
Další názvová informace:
Překlad:
Autor: Beek , Allard J. van
Klíčové slovo: bolesti v zádech
intervence
nemoci z povolání
onemocnění muskuloskeletální
programy
výzkumy
Anotace: Muskuloskeletální onemocnění související s prací (MSD) jsou velmi rozšířená a představují velké zatížení pro (pracovní) společnost. Primární prevence MSD souvisejících s prací se často zaměřuje na fyzické rizikové faktory (například ruční zvedání a postoje), ale nebyla příliš úspěšná v oblasti snižování zátěže. To může být částečně způsobeno nedostatečnými znalostmi o etiologických mechanismech a/nebo nedostatkem adekvátně proveditelných intervencí (selhání teorie a programu), možná způsobená omezenou integrací výzkumných disciplín. Rámec výzkumu by mohl propojit výzkumné disciplíny a tím posílit rozvoj a realizaci preventivních intervencí. Cílem autorů bylo definovat a popsat rámec multidisciplinárního výzkumu prevence MSD souvisejících s prací.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Scandinavian Journal of Work, Environment & Health
Ročník: 43
Číslo: 6
Rozsah (stránky): s. 526-539
Rok vydání: 2017
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkua research framework for the development
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}