Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Bakers' exposure to flour dust
Další názvová informace:
Překlad: Expozice moučnému prachu u pekařů
Autor: Kirkeleit, Jorunn
Klíčové slovo: expozice pracovníků
inhalace
Norsko
pekárny
pekaři
prach moučný
Anotace: Cílem práce bylo charakterizovat osobní expozici pekařů moučnému prachu ve vzduchu a zkoumat možné determinanty expozice prachu související s výrobou. Na posouzení expozice se podílelo 68 pekařů ze 7 pekáren v Bergenu v Norsku (2009-2012), osobní vzorky obsahovaly inhalovatelný prach (n = 107) a hrudní prach (n = 61). Vztah mezi možnými determinanty a expozicí byl odhadnut pomocí modelů smíšených efektů, zatímco poměry mezi různými aerosolovými frakcemi mezi skupinami činností a typem pekáren byly popsány pomocí Pearsonových korelačních koeficientů.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 14
Číslo: 2
Rozsah (stránky): s. 81-91
Rok vydání: 2017
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkubakers exposure to flour dust
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}