Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Zavřít režim celé obrazovky
Název:
|
Bakers' exposure to flour dust |
Další názvová informace:
|
|
Překlad:
|
Expozice moučnému prachu u pekařů |
Autor:
|
Kirkeleit, Jorunn |
Klíčové slovo:
|
expozice pracovníků inhalace Norsko pekárny pekaři prach moučný |
Anotace:
|
Cílem práce bylo charakterizovat osobní expozici pekařů moučnému prachu ve vzduchu a zkoumat možné determinanty expozice prachu související s výrobou. Na posouzení expozice se podílelo 68 pekařů ze 7 pekáren v Bergenu v Norsku (2009-2012), osobní vzorky obsahovaly inhalovatelný prach (n = 107) a hrudní prach (n = 61). Vztah mezi možnými determinanty a expozicí byl odhadnut pomocí modelů smíšených efektů, zatímco poměry mezi různými aerosolovými frakcemi mezi skupinami činností a typem pekáren byly popsány pomocí Pearsonových korelačních koeficientů. |
Jazyk dokumentu:
|
eng |
|
|
Publikováno na URL:
|
|
Připojené soubory:
|
bakers exposure to flour dust |
|
|
|
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}