Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Vliv stresu na pracovní výkon v podniku
Název v angličtině: Stress influence on employee performance in a company
Autor: Mareček, Jan
Anotace: Předmětem bakalářské práce je analýza vlivu stresové zátěže na pracovní výkon. V úvodní části se zabývám pojmem stres, jeho definicí, základním členěním a způsobech zvládání. Následuje charakteristika interních a externích stresorů s ohledem na specifika prostředí softwarové společnosti. Stěžejní kapitolu teoretické části tvoří pojednání o vlivu stresu na pracovní výkon včetně ekonomických dopadů. V praktické části získané poznatky implementuji do výzkumných metod, které následně aplikuji na pracovní prostředí firmy Bohemia Interactive. Výstupem těchto metod je určení míry psychické zátěže u zaměstnanců a alokace významných zdrojů stresu. Práci uzavírá projekt na zmírnění dopadů stresových faktorů v podniku.
Anotace v angličtině: The topic of my bachelor thesis is analysis of influence of stress burden on work performance. In the opening part I deal with the idea of stress, its definiton, basic division and ways of managing it. In the following part I focus on characteristics of internal and external causes of stress with regard to specifics of software company environment. The crucial chapter of theoretical part consists mainly of essay about influence of stress on work performance including economic impacts. In the practical part I implement the knowledge gained in the theoretical part into research methods which are then applied on the working environment of the Bohemia Interactive company. The output of these methods is determinging of extent of physical burden of employees and allocation of important causes of stress. The thesis is finished with project which is aimed to reduce the impact of stress factors in the company.
Klíčové slovo: stres
stresory
výkon pracovní
zátěž mentální
prostředí pracovní
Typ: bakalářská
Vysoká škola: Masarykova univerzita
Fakulta: Ekonomicko-správní fakulta
Katedra/ústav:
Vedoucí práce: doc.PhDr. Božena ŠMAJSOVÁ BUCHTOVÁ, CSc.
Město: Brno
Rok: 2012107 s.
Rozsah (stránky): 107 s.
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory: Soubor ke studentské práci208096_MarecekBakalarka
Soubor ke studentské práciPosudek_BP_J._Marecek_2013
Soubor ke studentské práciPosudek_BP_Marecek
zobrazen soubor 1 z 3  Další Poslední
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}