Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Množství práce a pracovní tempo
Název v angličtině: The Amount of Work and Pace of Work
Autor: Šebestík, Ondřej
Anotace: Množství práce a pracovní tempo, které má zaměstnanec na konci své pracovní doby odevzdat určuje zaměstnavatel. V diplomové práci jsou rozebírány jednotlivé okolnosti, ke kterým musí zaměstnavatel ze zákona při určování množství práce přihlížet a ke kterým by přihlížet měl, jelikož působí na výkonnost zaměstnance a lze ji jimi zvyšovat. Cílem diplomové práce je na základě analýzy současné právní úpravy zhodnotit, zda dostatečně reflektuje všechny okolnosti, ke kterým je nutné či by bylo vhodné přihlížet a určit, zda poskytuje zaměstnavateli dostatečný a jasný návod k určení množství práce a pracovního tempa. Vzhledem k možnosti stanovit množství práce normou, je část diplomové práce věnována i normování práce.
Anotace v angličtině: The amount of work and pace of work which an employee is supposed to carry out at the end of his working hours determine his employer. In this diploma thesis are analyze individual circumstances which employer has to take into account according the law in determining amount of work and pace of work and which employer should take into account because they influence the efficiency of employees and they can improve their efficiency. Purpose of this diploma thesis is based on an analysis of current legislation to consider whether sufficiently reflects all the circumstances which are necessary or would be appropriate to take into account and determine whether it provides to employer sufficient and clear instructions to determine the amount of work and pace of work. Because of the possibility to determine the amount of work by a work consumption norm, the part of the diploma thesis is also dedicated to standardization of work.
Klíčové slovo: tempo pracovní
množství práce
doba pracovní
zaměstnanci
zaměstnavatelé
normy
Typ: diplomová
Vysoká škola: Masarykova univerzita
Fakulta: Právnická fakulta Masarykovy univerzity
Katedra/ústav: Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení
Vedoucí práce: doc. JUDr. Milan Galvas, CSc.
Město: Brno
Rok: 201565 s.
Rozsah (stránky): 65 s.
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory: Soubor ke studentské práciDiplomova_prace_-_Mnozstvi_prace_a_pracovni_tempo
Soubor ke studentské prácioponentsky_posudek-Ondrej_Sebestik
Soubor ke studentské prácisebestik-ved
zobrazen soubor 1 z 3  Další Poslední
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}