Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Vliv sedavého zaměstnání na jedince mladšího produktivního věku
Název v angličtině: The influence of sedentary occupation on individuals in younger working age
Autor: Bartošová, Lenka
Anotace: Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku sedavého zaměstnání a jeho vliv zejména na jedince mladšího produktivního věku. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů zákoníku práce ČR, právních norem, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, sociologický pohled na chování na pracovišti, působnost stresu, hygienu práce, pracovní prostředí, nebezpečí plynoucí z práce u počítačů, klimatické podmínky na pracovišti, dlouhodobé jednostranné zatížení, vymezení pojmů z Ergonomie a Epidemiologie, zdravotní důsledky sedavého zaměstnání, vliv výživy. Tato část má především informovat a poukázat na možnosti prevence, pomocí které je možno minimalizovat působení negativních vlivů sedavého zaměstnání. V praktické části jsme se věnovali dotazníkovému šetření za účelem zjištění vlivu sedavého zaměstnání na jedince mladšího produktivního věku.
Anotace v angličtině: This thesis is focused on sedentary work and its influence on people especially the younger working age. The theoretical part defines the basic terms of the Labour Code CR, laws, health and safety at work, a sociological perspective on workplace conduct, competence, stress, hygiene, work environment, risks arising from work on computers, the climatic conditions in the workplace, long-term unilateral load, definitions of ergonomics and epidemiology, health effects of sedentary work, the influence of nutrition. This section has to inform and highlight the possibilities of prevention, through which we are able to minimize the negative effects of sedentary jobs. In the practical part has been used a questionnaire survey to determine the influence of sedentary jobs on the individuals of younger working age.
Klíčové slovo: zaměstnání sedavá
ergonomie
BOZP
ochrana zdraví
prevence
Typ: bakalářská
Vysoká škola: Masarykova univerzita
Fakulta: Fakulta sportovních studií
Katedra/ústav:
Vedoucí práce: Mgr. Lenka Dovrtělová, Ph.D.
Město: Brno
Rok: 201174 s.
Rozsah (stránky): 74 s.
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory: Soubor ke studentské práciBartosova.doc.BP
Soubor ke studentské práciBC_prace_L.Bartosova
zobrazen soubor 1 z 2  Další Poslední
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}