Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Bezpečnost práce na II.stupni základní školy
Název v angličtině: Work safety of pupils as the higher stage of basic schools
Autor: Lehkoživ, Pavel
Anotace: Náplní mé diplomové práce je podrobně zpracování bezpečnosti práce na základní škole s min. počtem žáků (900) a sumarizovat tuto bezpečnost do celku. Cílem této práce je posoudit, zda si žáci základní školy pamatují základní zásady BOZP při práci a navrhnout doporučení ke zlepšení současné situace vedení ZŠ Slovan. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části je přiblížen význam dokumentů, potřebných pro činnost žáků a správních zaměstnanců na ZŠ z hlediska bezpečnosti práce dále následuje výčet a bližší charakteristika odborných učeben a činností mimo areál školy. V praktické části je představena ZŠ Slovan a následně je proveden rozbor BOZPP u žáků 8. ročníků pomocí představených metod. V závěrečné části je předloženo celkové zhodnocení stávající bezpečnosti práce s doporučeními vedoucím k efektivnějšímu využívání poznatků z bezpečnosti ochrany zdraví při práci.
Anotace v angličtině: The content of my diploma work is security of work processing at a basic school with the minimal number of mine hundred pupils and summarizing this security into a complex unit. Its first objektive is to consider the basic school pupils´ ability to remember the security of work fundamentals. Secondly, it suggests some recommendation for the temporary situation improvement to the management of the basic school Slovan. This thesis is dividend into two main parts. The theoretical part deals with the significance of documents that are necessary for pupils´ and staff activities in term of security of work. It also reports on the number of special schollrooms and thein close characteristic as well as the characteristic of activities done outsicde the school area. The practial part of this thesis introduces the basic school Slovan. After that, a security of woerk analysis is carried out by means of presented methods. It concerns pupils in year eight. Finály, there is an overall assessment of the current security of work. It also recommends more efficient use of knowledge gained from security of work.
Klíčové slovo: bezpečnost práce
BOZP
školení bezpečnosti práce
školení BP
školy základní
Typ: diplomová
Vysoká škola: Masarykova univerzita
Fakulta: Pedagogická fakulta
Katedra/ústav: Učitelství odborných předmětů
Vedoucí práce: Ing. Zdeněk Píša, Ph.D.
Město: Brno
Rok: 2011105 s.
Rozsah (stránky): 105 s.
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory: Soubor ke studentské prácioponent_DP_Lehkoziv_Pavel
Soubor ke studentské práciDiplomka
zobrazen soubor 1 z 2  Další Poslední
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}