Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Systém prevence v pracovním právu
Název v angličtině: Damage Prevention in Labour Law
Autor: Psarová, Alena
Anotace: Cílem této diplomové práce je popis systému prevence v pracovním právu. Práce je členěna do čtyř základních kapitol. V úvodu se práce věnuje samotnému pojmu prevence a jeho významu, dále je zmíněna prevence v pracovním právu, její stručný historický vývoj a klasifikace. Následující kapitoly pojednávají o jednotlivých částech a institutech systému prevence, zabývajících se jak předcházení škod na životě a zdraví se zaměřením na vymezení základních pilířů oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, tak ochraně majetku, a to jak zaměstnavatele, tak i zaměstnance. Diplomovou práci uzavírá poslední kapitola věnující se ochraně citlivých údajů zaměstnance. V rámci celé práce je rozebírána právní úprava ve světle související judikatury a jsou zde nastíněny úvahy de lege ferenda.
Anotace v angličtině: The aim of the diploma thesis is a description of the system of damage prevention in the labour law. The thesis is divided into four chapters. The introductory chapter deals with the general conception of the prevention and its meaning, the prevention of damage in labour law, its brief history and its classification is also mentioned. Subsequent chapters deal with various parts of a system of prevention and its institutes concerning with different possible ways in order to prevent damage to life and health, with a focus on a defining the basic pillars of safety and health at work, and parts of the protection of employer’s and also employee’s property. The issue about the protection of sensitive data of the employee is situated at the end of the thesis. As part of the work is discussed the legislation in the light of the relevant case law and outlines considerations de lege ferenda.
Klíčové slovo: prevence
BOZP
bezpečnost a ochrana zdraví
bezpečnost a ochrana zdraví při práci
prostředky ochranné
péče pracovnělékařská
ochrana majetku
Typ: diplomová
Vysoká škola: Masarykova univerzita
Fakulta: Právnická fakulta Masarykovy univerzity
Katedra/ústav: Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení
Vedoucí práce: prof. JUDr. Zdeňka Gregorová, CSc.
Město: Brno
Rok: 201582 s.
Rozsah (stránky): 82 s.
Odkaz na dokument (URL):
Připojené soubory: Soubor ke studentské práciDP_System_prevence_v_pracovnim_pravu
Soubor ke studentské práciPosudek_vedouci-Alena_Psarova
Soubor ke studentské práciPsarova-op
zobrazen soubor 1 z 3  Další Poslední
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}