Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Organizational Factors Affecting Safety Implementation in Food Companies in Thailand
Další názvová informace:
Překlad: Organizační faktory ovlivňující implementaci bezpečnosti práce v potravinářských firmách v Thajsku
Autor: Chinda, Thanwadee
Klíčové slovo: bezpečnost práce
faktory
implementace
organizace a řízení
průmysl potravinářský
vnímání
Anotace: Thajský potravinářský průmysl zaměstnává obrovský počet kvalifikovaných a nekvalifikovaných pracovníků. V odvětví to může vést k vyšší nehodovosti. Pro zvýšení bezpečnosti práce a snížení údajů o nehodách zkoumá tato práce faktory, které ovlivňují implementaci bezpečnosti práce v malé, střední a velké potravinářské společnosti v Thajsku. Těchto pět faktorů (povinnosti vedení, role zúčastněných stran, bezpečnosti informace a komunikace, podpůrné prostředí a rizika) je z hlediska zlepšení provádění bezpečnosti velice důležitých. Statistické analýzy také ukazují, že malé, střední a velké potravinářské společnosti mají podobné názory na faktor rizik, ale mají odlišné vnímání na zbylé 4 faktory.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: International Journal of Occupational Safety and Ergonomics
Ročník: 20
Číslo: 2
Rozsah (stránky): s. 213-225 : tab., grafy
Rok vydání: 2014
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuorganizational factors
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}