Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Evaluation of engineering controls for the mixing of flavorings containing diacetyl and other volatile ingredients
Další názvová informace:
Překlad: Vyhodnocení technické kontroly pro míchání látek určených k aromatizaci obsahujících diacetyl a jiné těkavé složky
Autor: Hirst, Deborah V. L.
Klíčové slovo: diacetyl
emise
expozice pracovníků
mísení
nádrže
Anotace: Bylo prokázáno, že expozice diacetylu, primární aromatické složce másla, způsobuje onemocnění dýchacích cest u pracovníků, kteří míchají látky určené k aromatizaci. Tato studie se zaměřila na hodnocení větracích kontrol, jejichž cílem je snížit emise z míchacích nádrží, hlavní zdroj diacetylu v továrnách. V laboratořích bylo testováno 5 krytů tanků.
Jazyk dokumentu: eng
Název zdroje: Journal of Occupational and Environmental Hygiene
Ročník: 11
Číslo: 10
Rozsah (stránky): s. 680-687 : obr., grafy
Rok vydání: 2014
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkuevaluating of engineering controls
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}