???persistent.caption.title??? |
???persistent.caption.value??? |
|
Clavius tčíslo: |
22873
|
Překlad: |
Vyhodnocení vlivu nekuřáckého zákona na kvalitu vnitřního ovzduší a na ochranu zdraví pracovníků v portugalských restauracích
|
Rozšířená anotace: |
|
Jazyk dokumentu: |
eng
|
Ročník: |
11
|
Číslo: |
4
|
Rozsah (stránky): |
s. 201-209 : tab.
|
Název zdroje: |
Journal of Occupational and Environmental Hygiene
|
Rok vydání: |
2014
|
Publikovat na bozp-info: |
|
Forma publikování: |
|
Perex: |
|
Datum publikování: |
|
Publikováno na URL: |
|
Připojené soubory: |
evaluation of a smoke-free
|
Název: |
Evaluation of a Smoke-Free Law on indoor air quality and on workers' health in Portuguese restaurants
|
Další názvová informace: |
|
Klíčové slovo: |
expozice pracovníků
kouření
kvalita
legislativa
ovzduší
Portugalsko
restaurace
|
Autor: |
Madureira, Joana
|
Anotace: |
Zákazy kouření na pracovišti jsou intervencí, která by měla vést ke sníženému vystavení se pasivnímu kouření a omezení škodlivých účinkům na zdraví. Portugalská vláda od 1. ledna 2008 představila první národní zákon zakazující kouření na veřejných pracovištích, včetně restaurací. Hlavním cílem této studie bylo zkoumat dopad tohoto zákona na kvalitu vnitřního ovzduší v restauracích a na dýchací a smyslové zdraví restauračních pracovníků. V 10 restauracích byly měřeny hodnoty týkající se koncentrací aerosolů, organických sloučenin, oxidu uhelnatého a oxidu uhličitého a údaje byly porovnávány před a po zavedení zákazu kouření. Uvedená zjištění naznačují, že úplný zákaz kouření na pracovišti vede k významnému snížení znečištění vnitřního ovzduší a zlepšení respiračního zdraví restauračních pracovníků.
|
Bezpečnostní úroveň: |
|
Druh: |
nezadáno
|
Odkaz na dokument (URL): |
|
Původní znění: |
|