Prohlížeč má zakázaný Javascript. Prosím, povolte ho pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
Prohlížeč má zakázané cookies. Prosím, povolte je pro plnou funkčnost systému a obnovte stránku.
 
Zavřít režim celé obrazovky
Název: Mesure de l'exposition aux moisissures et atteintes respiratoires chez les affineurs de fromages
Další názvová informace:
Překlad: Měření expozice plísním a onemocnění dýchacích cest v sýrárnách
Autor:
Klíčové slovo: alergeny
astma
expozice pracovníků
onemocnění dýchacího ústrojí
plísně
rizika pracovní
vlhkost
Anotace: Zrání sýrů vyžaduje příznivé podmínky pro rozvoj plísní, která vzniká za určité teploty a vlhkosti. Práce v prostorách, kde zrají sýry, je pro zaměstnance riziková z hlediska některých alergenů. U těchto osob se mohou rozvinout některá onemocnění dýchacích cest, která mohou vést až k onemocnění chronickým jako je astma.
Jazyk dokumentu: fre
Název zdroje: Références en Santé au Travail
Ročník:
Číslo: 137
Rozsah (stránky): s. 47-58
Rok vydání: 2014
Publikováno na URL:
Připojené soubory: Soubory k článkumesure
Odborná knihovna VÚBP, Jeruzalémská 1283/9, 110 00 Praha 1, E-mail: knihovna@vubp.cz
Tento výsledek byl finančně podpořen z institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na léta 2018–2022 a je součástí výzkumného úkolu 05-S4-2021-VÚBP Zefektivnění vyhledávání v digitálním archivu BOZP Safe a propojení s Encyklopedií BOZP, řešeného Výzkumným ústavem bezpečnosti práce, v. v. i., v letech 2021–2022.
{{'asyncop.tasklist' | i18n}}
{{job.message}} {{job.fileName}}